19.10.2017 Deň boja proti rakovine prsníkov a Extra panenský olivový olej

Autor: Peter Slavik | 18.10.2017 o 12:10 | (upravené 6.11.2017 o 12:54) Karma článku: 10,07 | Prečítané:  12782x

Zajtra, 19.10.2017 je vo svete vyhlásený Deň boja proti rakovine prsníkov ( International Breast Cancer Day a po španielsky  Dia Mundial contra cáncer de mama ). 

Na Slovensku sa tento dátum ako deň boja proti rakovine prsníkov tuším veľa nepropaguje, aj keď táto choroba je zákerná a každoročne postihuje množstvo žien. 

Ale bojovať treba neustále, nie iba počas jedného dňa. 

Na základe mojích zahraničných skúseností  ( nie vedeckých, nie som lekár), kde sa tento deň prezentuje omnoho viac, som sa rozhodol aspoň trošku prispieť k osvete, ako je možné aj za pomoci pravidelného používania kvalitných Extra panenských olivových olejov predchádzať rizikám vzniku tejto choroby., ale aj srdcovocievnym chorobám.

Vo svete boli spracované mnohé štúdie, či extra panenský olivový olej so svojími vlastnosťami dokáže ovplyvňovať a napomáhať pred vznikom rakoviny prsníka. 

Veľké výskumy sa robili po celom svete. Dosť veľký výskum, sa robil v Španielsku, kde počas rokov 2003-2013 bolo sledovaných 7 447 žien , ktoré podporili tento projekt . Každý týždeň počas tohoto obdobia tieto ženy obdržali olivový olej a používali ho podľa predpisu lekárov. Neskôr skupina vedcov  vyhodnotila výsledky. Tieto výsledky boli publikované aj v odbornom časopise JAMA  .

Konkrétne výsledky ukázali, že u žien, ktoré konzumovali 4 lyžičky EPOO ( extra panenského olivového oleja denne, cca 50 g) sa znížilo riziko vzniku rakoviny prsníkov o 2/3, teda o cca 68 %.

Ženy boli rozdelené do rozdielnych  3 skupín. Ak by niekto chcel preštudovať celkové detaily výskumu, rozdelenia atď, tu je link :https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2434738?resultClick=1

Ja som uviedol iba výsledky tohoto dlhodobého výskumu, kde bolo poukázané, že pravidelným používaním EPOO došlo k zníženiu rizika vzniku rakoviny prsníkov u sledovaných osôb o 68%.

Ako zároveň uviedol aj autor výskumu, tento test demonštroval, že pravidelným používaním EPOO je možný posun v boji proti rakovine a takéto používanie EPOO nemá žiadne riziká pre zdravie.

Práve naopak.Každý či už pacient, alebo jedinec môže zahrnúť do svojej stravy a diety používanie kvalitného EPOO.

Je len na každom,  ako sa k používaniu EPOO postaví. 

PS : Veľa ľudom EPOO nechutí ( a to je škoda, veď je to jedna z najzdravších potravín na svete). Vraj zlá chuť. Áno súhlasím,ani mne EPOO  kúpený v klasických obchodoch nechutil a nechutí a musím pripomenúť, že nechutí preto, lebo vlastne nekupujete kvalitný EPOO ale iba neidentifikovateľnú zmes nejakých neidentifikovateľných olív z EU.  Kvalitný EPOO chutí vynikajúco a pocítite v nich chuť byliniek, paradajok, čestvo pokosenej trávy ....

Garantujem Vám, že kvalitný EPOO,  CHUTÍ .....a chutí aj deťom.

 

Hasta luego amigos, Vas olivovygurman

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Autorská strana Jakuba Fila

Tornáda a povodne. Budeme v klimatickej kríze tí šťastnejší? Zabudnite

Ako sa zmení Slovensko?

Komentár Nataše Holinovej

Zničilo im to život, pán minister Mikulec (komentár)

Prepáčte, že vám policajti rozbili hubu, ale stojím za nimi.


Už ste čítali?